maanantai 29. helmikuuta 2016

Jalkapeite rattaisiin

Normaali ajattelumalli mulle on "miksi ostaa, kun voi tehdä itse". Esimerkkinä siitä miehen mönkijän penkki, jonka päällystin. Mukava pikku projekti viime viikolta, kun isäntä oli apukäsinä. Ei sitä oikeasti yksin ois saanut ainakaan mun hermoilla. 

Toinen mukava pikku projekti on ollut mielen päällä joulukuun alusta asti, kun kärryt ostettiin. Meillä on Crescent Comfort yhdistelmät, pikkukossi on tähän asti mahtunut nukkumaan vaunukopassa, mutta se alkaa toppapussin kanssa käymään todella ahtaaksi, niin ratasosaan piti saada jalkapeite. Tässä kaupassa sitä jalkapeitettä ei tullut mukana, eikä niitä tuntunut oikeen mistään löytyvänkään niin olen sitten suunnitellut ja pyöritellyt jalkapeitteen tekoa mielessäni joulukuulta asti. Nyt kun tarve on hiihtolomalla, alkoi olla pikku pakko tehdäkin. Sehän se on paras kannustin, se pikkuinen kiire. 

Tältäpä se sitten näyttää. Päällä kosteutta ja tuulta pitävää kangasta Kangastukusta. Lisko on heijastinkalvoa, leikattu Silhouette Portraitilla aika moneen kertaan kun silitys oli vähän enemmän haastavaa kuin osasin kuvitella. Siksi tuossa peitteessäkin on nyt tasku, joka muuten on ihan oikeasti suorassa, mutta kuminauha tuolla reunassa kirraa epätasaisesti nyt. Alta löytyy silitysraudan kuva ja epäonnistunut lisko. Peite kiinnitetään noilla pitkillä hihnoilla mitkä pöllein pojan lumilautapaketista, kun ei kuulemma jalkalenkkiä aikonut käyttää. Nepparit kävin laitattamassa suutarilla, ja luultavasti pitää laittaa muutama neppari lisää, koska en tajunnut mittoa tuota kotona ollenkaan. 

Heijastinkalvoa siksi, että näissäkään rattaissa ei ollut yhden yhtä heijastinta valmiina. Jos istuinosan kääntää lapselle kasvot menosuuntaan, niin tuosta heijastimestakin on enemmän hyötyä. 

Vuorena punainen tähtifleece piristämään, vaikka eihän se tuolta edes näy mihinkään.Yläosan saa nukkuvan lapsen suojaksi kiinni kuomun neppareihin

Ja istuvalta lapselta sen voi kääntää pois edestä. 


Ja siinäpä sitä sitten ollaankin jo in action. Karkauspäivänä 2016 paistoi ainakin meillä aurinko tosi kirkkaasti. Lämmitti selkää niin, että kevään tietää olevan tulossa. Sitten joskus kuukauden päästä aikaisintaan, kiitos. Vaunuverho pitää ehkä uusia ;) 


2 kommenttia:

  1. Vähänkö hienon näköinen päälinen. Nyt täytyy ottaa itseään niskasts kiinni

    VastaaPoista
  2. Vähänkö hienon näköinen päälinen. Nyt täytyy ottaa itseään niskasts kiinni

    VastaaPoista