perjantai 4. tammikuuta 2013

Vuoden ensimmäinen ompelus..

..enkä muistakkaan milloin kaikki ois ollut näin vaikeaa. Hermot oli sattuneesta syystä riekaleina, ratkominen oli yhtä tuskaa ja sitä tuskaa muuten sitten riitti. Onneksi noita ensimmäisiä päiviä ei enää tule, ja jos nyt jostain syystä tuliskin, niin enpä silloin ainakaan ompele mitään aivoja vaativaa.

Aloitin homman piirtämällä kaavat. Oli ruutupaperia, kuulakärkikynä, viivotin ja sakset. Kaavat on hienot ja sopivat. Periaatteessa. Kukaan ei sanonut kankaita leikatessa että kalenterin kannet tarttee sisäpuolenkin. Sitä en sitten leikannut. Eikä kukaan sanonut että takakannen sisäpuolen tasku on helpompi ilman käänteitä. Olin vain hillittömän onnellinen ideastani, kolikkotasku vetoketjulla ja toiselle puolelle korttitaskut, saan töihin liittyvät kortit oikeaan paikkaan, eikä tartte stressata että ne katoaa mun lompakosta johonkin. Ja sitten kun löysin vielä siksak-nauhaa, se oli siinä se mun idea!

Periaatteessa ekasta takakannen sisäpuolesta tuli ihan hyvä. Tai tosi hyväkin. Pariin otteeseen sitä piti ratkoa, mutta tuli siisti ja fiksu ja taskutkin oli riittävän kokoiset. Sitten ajattelin olla kerrankin huolellinen ja silittää vähän joka välissä. Puuvillakankaita, rauta oli täysillä. Tuli hyvää jälkeä ja hemmetin paha haju. Ja se siksak-nauha katos johonkin. Oletettavasti se suli raudan pohjaan.. Se ei vissiin sitten ollutkaan puuvillaa :D

Vahingosta viisastuin. Leikkasin uudet osat ja ompelin uusiksi. Sitten tajusin etten tee käännettä, tulee liian paksu reuna, ja tein sinne taskuun ns. vuoren. Se on ihan hyvä. Jos ois tajunnut että se koko kalenteri tulee tarviin sisäpuolen, oisin laittanut yhtenä kappaleena. En tajunnut, joten siellä on nyt sitten aika paljon saumoja.. 

Vetoketjun ompelu oli yks haaste. Ei meinannut mennä millään jakeluun miten sekin tehdään. Siskokaan ei osannut äkkiseltään mua neuvoa. Mutta siitä tulikin kerrasta hyvä! Sitten vaan kalenteri kasaan ja menoksi. Mitä nyt kasasin osat ensin väärin ja saumat jäi osin päälle ja taas ratkottiin. Onneksi oli vanhat kannet lähellä. Niistä katoin mallia, ja onnistuin. Mitä nyt nepparin laitto meni ihan häneksi, en tajua miten sekin oli niin vaikeaa. Oisko sitten kuudes ollut a) oikein kiinni ja b) oikein päin. Mutta eipä mennyt kangas rikki :D 

Tämmönen siitä sitten tuli. Mulle passeli, on ite tehty ja se näkyy. Kellekkään muulle ei tuommosta kehtais antaakkaan. Teen ehkä uuden, ehkä en. Riippuu siitä alkaako nuo vinot korttitaskut ottaan aivoon enemmänkin.. 


Päällypuolen kangas Nappikauppa Punahilkasta, ruskea-valkopalloinen Hannan Kankaasta ja loput onkin omia varastoja. 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti