sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Paita ja sen kaverit..

Ompelin perjantaina ja lauantaina paitoja. Urakalla. 

Esikoiselle Ottobre 3/10 Sulo-kaavalla kolme paitaa, koko 122 cm. Paidat on piiiitkiä. Toivottavasti kutistuu pesussa vähän. Jätin helmaan leveän käänteen, jos kutistuu liikaa tai poika venähtää, niin saa aukaista ja ommella kapeamman sinne. Laiskan naisen pääntiellä, tosin pakon edessä, kun tuo pääntie oli niin järjettömän iso.


Tähtitrikoot Ruotsista JNY Designin, musta on tilattu joskus Ikasyriltä. 

Tämän paidan kankaat Kalajoen Kankaasta, Hilcon autoja ja raitaa. Takakappale samaa raitaa kuin hihat. Aika järkyttävä, mutta jospa poika tuotakin jossain suostuis pitään.

Kuopukselle on aiemmin valmistunut nämä kaksi apilapaitaa. Kaavasta ei enää ole varmuutta, ehkä se on tuo Sulo koossa 92, tai joku muu. Hiha näyttää kyllä erilaiselta. Kankaat nekin Ruotsista, mutta en nyt millään saa päähäni mistä


Tämä paita oli päänteitä ja hihoja vaille valmis myös, kangas viime kesänä Ikasyriltä. Vielä oli yhden paidan verran kangasta jemmassa :) 

Lisäksi tein pienemmälle neljä t-paitaa, joista kaksi on nyt esittelyssä. Kaavana Sulo (edelleen Ottobre 3/10) koossa 92 cm.  


Ylläolevan kangas Kalajoen Kankaasta, alapuolella oleva taas Hannan Kankaasta. 


Lisäksi melkein valmiina kuopukselle kaksi muutakin, mutta pääntieresori oli niin luokattoman huonoa, että joudun sen purkamaan ja laittamaan uuden. Palaan niihin jahka valkoinen resori löytää tiensä käsiini.. Ei löytynyt eilisen puntaroinnin yhteydessä.

Ja kun ompelemaan aloin, tein myös pikana Bohemian-tunikan itselleni. Kangas Tiritomista ja kaavahan on Ottobren jostain Woman numerosta.  


Siinäpä niitä. Nyt voisi vaikka siirtyä kesähousuihin..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti