sunnuntai 16. tammikuuta 2011

pöllöpaitoja poikasille


Nämä paidat leikkasin siis kansalaisopiston piirissä kun aikaa oli, ompelukset jäi kotiin, ja tänään viimein sain sitten valmista aikaiseksi. Käänteet tuppaa jäämään aina vaiheeseen.

Edelleen näyttää ongelmana olevan liian lyhyet hihat. Pitää seurata tilannetta pesun jälkeen, jos kangas kovin kutistuu, saa pojat paitoihinsa resorit hihansuihin. Onneksi tuo on helppo pelastus. Pienemmän paidan kaava on sama kuin aiempi apilapaita, kokoa 92 cm. Pöllökankaan ostopaikkaa en muista, mutta yksivärinen jersey on Eijan Kankaasta Ylivieskasta. Toistaiseksi ainakin tosi jämäkän oloista kangasta, saa nähdä mitä tekee pesun jälkeen. Elastaania tai jotain siinä on seassa.. Pääntielle oli pakko pistää musta resori, kun ei sopivampaa ollut. Punainen ois ollut kyllä kiva piristys.


Isomman poikasen paidassa kaava on myöskin Ottobrelta, koko 116 cm. Muistelen että kyseessä on joku syksyn lehti.. Säälittävän huonosti muistan kyllä kaavojen alkuperän. Yksivärinen trikoo niin ikään Eijan Kankaasta, kuviollisesta ei muistikuvaa. Resori tässä isommassa myös Eijan Kankaasta. Tätä samaa sävyä mulla on nyt reilu 70 senttiä ylimääräisenä, kun ei se ennen joulua Myllymuksuilta tilattu ollutkaan sitä limeä mitä tarvitsin. Oikea väri löytyi muuten Hannan Kankaasta. 


Normaalisti en pojille samanlaisia kamppeita halua, ja mies kritisoi nyt jo. Mutta onneksi näitä ei oo pakko käyttää yhtäaikaa :)

Nyt pitäis vielä keksiä mitä sitä sitten seuraavaksi ompelisi. Ois norsua ja jotain olioita ja vähän autoo, pilvee, apinaa ja apilaa, yksiväristä ja moniväristä, ois trikoota ja velouria ja mitä vielä. Puoh. Onneks on aikaa pari viikkoa vielä :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti