torstai 25. marraskuuta 2010

Pilviä ja hattaroita

Tosin hattarat jää nyt vähemmälle :D Tilauksesta ompelin 122 senttisen paidan naapurin pojalle, kangas ostettu Lasten Metsolasta. Kaavan olen muokannut itse muutamasta kohtalaisesta. Toivotaan että on oikeasti sopiva muksulle.


Omalle juuri 6 vuotta täyttäneelle kirpulleni tein paidan koossa 116 cm, tässä on kasvun- ja kutistumisenkin varaa vielä reippaasti. Tämäkin kangas Lasten Metsolasta. Vaihteeksi päätin ommella perinteisiä hihojakin, kun nuo raglanhihat alkaa tulla jo liian tutuiksi. Edelleenkin olen sitä mieltä että raglanhihaiset on helpompia tehdä, ja paljon mukavamman näköisiäkin.

 
Samalle kossille valmistui sukellusvene-paita, tämän kankaan olen ostanut "joskus jostain", jos joku keksii mistä, kuulen sen kyllä mielelläni :D Koko sama kuin ruskeassa pilvipaidassa, tämä on onneksi vähän jämäkämpää kun on interlockia, jospa näillä tarkenis vielä vaikka pakkasta on tänäänkin ollut jo -13 astetta, hrr!

Lisäksi vielä 2-vuotiaani sai paidan Saksanmaalta syksyllä tilatusta autokankaasta. Valloittava pienen villikon päällä tuo kangas, vaikka jotkut sitä liian viliseväksi sanovatkin. Tässä paidassa saattaapi olla liian lyhyet hihat, kun en taaskaan muistanut lisätä hihoihin pituutta.. Mutta lisätään sitten resorit hihoihin jos tuntuu että paita pesussa kovin lyhenee. 


Uutta kangaspostia on tulossa ja tullutkin jo, ihan huomaamatta tekaisin tilauksen kolmeen paikkaan, kun ensin leikkasin viisi paitaa. Yksi niistä viidestä siis odottaa vielä että rouva Naapurin Rouva saa päätettyä resorin värin :D Mutta nyt pitäis keksiä jo jotain uutta. Peruspaidat alkaa kyllästyttään, tai vaikka ei kyllästytä, niin varsinkin pienemmän kaappi on kyllästetty äidin tekemillä paidoilla. Jouluunhan toki ei ole kuin se kuukausi enää, kummitytöille voisi vaikka jotain vielä ommellakkin.. harmi että kankaat eivät vain kovin tyttömäisiä ole kun meillä asuu vaan rasavillejä poikia :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti