tiistai 18. toukokuuta 2010

Migreenipäivän ajanvietettä


Ilmat on hellineet, ompelut on olleet mielessä toissa viikon tiistaista asti. Siitä päivästä, josta eteenpäin tämä rouva viettää autotonta kuukautta.. Mutta ehdin sentään jotain hyödyllistäkin silloin tehdä, kävin Oulussa täydentämässä kangasvarastoja Lasten Metsolasta. Ruskeaa JNY:n pilvitrikoota ja turkoosia maatilaa tarttui kainaloon, ahne en tällä kertaa halunnut olla. Puolen metrin pätkästä sain leikottua helposti kaksi lyhythihaista paitaa, ja niistä ensimmäinen on nyt valmis. Kaavana käytin Ottobren raglanhihateepparia, lehti on tuorein minkä kaupasta löysin. Koko 92 cm, melko varmasti passeli pienimmäiselle.

Tästä paidasta tulin kyllä varsin iloiseksi. Osasin sittenkin ommella tuon pääntieresorin peitetikkikoneella! Samalla tahdilla huitaisin vaaleansiniset käänteet hihoihin ja helmaan kun en jaksanut enää langottaa uusiksi, vaikka se ei vaikeaa olekkaan. Ei tuo nyt vallan paha ole noinkaan. Ehkäpä seuraaviin teen hihoihinkin resorikanttaukset..

Ja niitä aiemmin mainittuja housuja ei sitten kukaan ole filmannut kuitenkaan, ne ovat nyt matkalla käyttäjälleen <3

Peitetikkikoneiden omistajille kysymys: Miten päättelette langat? Mulla ei oo ollut tapana päätellä saumuriompeleita koskaan mitenkään, mutta jotenkin tuntuu että nuo ei kyllä ihan päättelemättä pysy, ja jotain helpompaa konstia kaipaisin kun ei tuohon näpertelyyn oo kamalasti haluja :D

3 kommenttia:

  1. Juu ei ne pysy. Tai kyllä ne langat on tosi tiukassa silloin kun purkaa pitäisi, mutta jos vaan haluaisi saada langat pääteltyä, ne purkautuvat taatusti. Minä näpertelen ne neulalla nurjalle ja siellä solmin, jos ei ole tullut solmua sopivasti jo siinä vaiheessa, kun ottaa työn pois koneesta.

    VastaaPoista
  2. Ahaas, en sitten vallan hukkateillä ole ollut, mutta ei tuo solmiminenkaan mitään lempipuuhaa ole :D

    VastaaPoista
  3. You tuben videon mukaisesti olen päätellyt langat (mulla on Janomen peitetikkikone) niin, että vedän kaikki neulalangat samaan aikaan eteen esimerkiksi Fiskarsin paksuilla kynsisaksilla nykäisemällä suoraan itseeni päin ja katkaisen ne. Sitten nykäisen ompelusta reilusti taaksepäin jolloin alalanka vapautuu.

    VastaaPoista